۲۵ آبان ۱۳۹۲، ۱۵:۱۰

گزارش تصویری - تشریحی مهر/

زیبایی های زندگی عشایر ایلام/ کوچ عشایر استان آغاز شد

زیبایی های زندگی عشایر ایلام/ کوچ عشایر استان آغاز شد

ایلام - خبرگزاری مهر: زندگی عشایر استان ایلام همواره دارای زیبایی های خاصی است که در هنگام کوچ این زیبایی ها بیشتر نمایان می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، عشایر مردمانی زحمت کش و سخت کوش هستند که همواره نقش مهمی در جامعه دارند ولی کسی به جایگاه عشایر توجه نمی کند و همواره با محدودیت مواجه هستند.

کشاورزی، دامپروری، زنبورداری، شالیزارکاری و باغداری و غیره از تولیدات عشایر این استان است که سالهای سال است با مشکلات عدیده ای از جمله نبود راه های استاندارد و موانع دیگر روبرو هستند که تلاش مضاعفی می خواهد به سوی آنان دست همکاری دراز کند.

تولیدات عشایر استان ایلام از جمله عسل، روغن حیوانی، شیر، دوغ محلی، ماست محلی، کره محلی و ... زبانزد عام و خاص است و حتی در استانهای دیگر کشور آوازه آنها نیز به گوش می رسد ولی عشایر این استان هنوز نتوانسته به دلخواه خود محصولات تولیدی را به قیمت مناسب عرضه کنند و تنها از طریق دلالان این محصولات را به قیمتهای پائین به فروش می رسانند.

عشایر ایلام دارای ظرفیتهای بسیار خوبی برای تولیدات کشاورزی و دامپروری است که در چند سال اخیر علاوه بر خشکسالیهای متوالی، مسئولان نیز آنچنان که باید و شاید به آنان کمک نکرده و یا کافی نبوده که همچنان این قشر با مشکلات عدیده ای روبرو هستند.

در دوسال متوالی رهبر معظم انقلاب اسلامی شعارهای سال خود را بر مبنای تولید و اشتغال نامگذاری کردند که این مهم وظایف مسئولان را نسبت به مردم دوچندان می کند و این در حالی است که عشایر ایلام هنوز محصولات تولیدی خود را به دلالان می فروشند آنهم با قیمتهای ناچیزی آیا وقت آن نرسیده است که برای خروج این دیار مرزی از محرومیت چاره اندیشی شود.

عشایر استان ایلام به دلیل شرایط مطلوب و مناسب آب و هوا استان و همچنین زمینهای حاصلخیز می توانند در آینده نزدیک به قطب مهم کشاورزی و دامپروری تبدیل شود البته برای این مهم نیازمند توجه مسئولان و دست اندرکاران ذیربط است.

هم اکنون کوچ عشایر استان ایلام آغاز شده و زیبایی ها در عین حال سخت کوشی زندگی عشایر را می توان مشاهده کرد.

 

کوچ عشایر همواره با خانواده انجام می شود و در این بین عشایر به مناطق قشلاق سفر می کنند چراکه برای ادامه زندگی و دامداری این مناطق مناسب تر است.

زنها نقش مهمی در کوچ عشایر پا به پای مردان دارند و آنها همیشه در اکثر کارها کمک می کنند و با لباسهای محلی زیبایی های کار عشایر را دوچندان کرده است.

 9700 خانوار عشایری با حدود یک میلیون و 400 هزار رأس دام با شروع فصل پاییز و سرما کوچ پاییزه خود را از ییلاق به سمت قشلاق آغاز کرده اند که شرایط اقلیمی و تغییرات آب و هوایی را مهمترین عامل کوچ عشایر استان است.

هر ساله این دو عامل مهم باعث کوچ عشایر به قشلاق است و عشایر استان ایلام سالانه 7900 تن گوشت قرمز، 1570 تن پشم و مو، 465 تن روغن حیوانی، 372 تن کشک و 25178 تن شیر تولید می کنند که ارزش اقتصادی این محصولات بیش از 2500 میلیارد ریال در سال است.

مناطق قشلاقی استان ایلام شامل بان میل ، کره پو، جاده شهید کاشی پور ، تنگ بینا ، میمک ، کولگ، چالاب، چنگوله ، دشت محسن آب ، دشت برتش، دشت عباس ، موسیان هستند که علاوه بر عشایر استان پذیرای بیش از 1400 خانوار عشایر مهمان استان های همجوار شامل کرمانشاه ، همدان و لرستان است.

 

 

 

 

 

کد خبر 2175680

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha